T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı, meslek liselerindeki bilgisayar bölümlerinin yerini almış olup, Avrupa uyumlu bir alana dönüştürülmüştür. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanının Web Programcılığı dalı seçilmiştir. Bu alan, bilişim ve bilgi çağının gerektirdiği insan gücü ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Bilgi toplumu olmanın en temel koşulu bilişim teknolojileri alanında yeterli sayıda, çeşitte ve düzeyde yetişmiş insan gücüne sahip olmaktır. İnsan gücünün bu alanda yetişmeye başlamasının ilk basamağı meslek liselerinde bilişimle ilgili çeşitli dallarda eğitilmektir.

 

Bilişim teknolojisi alanı mezunları programlama dilleri ile programlar yazabilen, montaj düzeyinde bilgisayar üretimi yapabilen, hizmet ve üretim sektörlerinin sorunlarına bilgisayarlı çözümler getiren, eğitim ve destek hizmeti sağlayan, bilgisayar donanım-yazılım bütünlüğünü bilen, alanı ile ilgili yenilikleri takip eden kaliteden sorumlu teknik eleman olarak yetişirler. Bilişim alanında diploma verilen ilk alandır.

 

 

Bu Alanda okutulan dersler; ECDL, Microsoft, Cisco, IBM gibi sertifikaları destekleyici niteliktedir. Avrupa ve Amerika uyumlu güncel bir program uygulanmaktadır. Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Bu bölümde okuyan öğrenciler isterlerse dördüncü yılın sonunda üniversite sınavına girerler ve bölümlerini tercih etmeleri halinde ek puan alırlar. Mezun olduktan sonra çalışmak isteyen öğrenciler ise kendi işlerini kurarlar veya sektörde bilişimci çalıştıran her yerde iş bulabilirler.

 

 

Bilişim Teknolojileri Alanının İş Olanakları:

        

Bilişim Teknolojileri Alanını başarı ile bitiren öğrenciler teknisyen unvanı elde edecekleri için kamu ve özel kesime ait iş yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler. Mezun olan her öğrencimize İşyeri Açma Belgesi verilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2013 - Güncelleme: 22.03.2022 15:21 - Görüntülenme: 1829
  Beğen | 7  kişi beğendi